Joulun pieleen menneen kakun jälkeen halusin kokeilla jotain muuta. Kaupasta oli mukaan tarttunut purkki Valion rommi-rusinarahkaa. Etsin netistä siihen jotain kakkuohjetta ja Hellapoliisilla oli tällainen. Kokeiluun meni, sillä vaikutti tosi herkulta.
Pohja:
150 g piparkakkuja murustettuna
50-70 g margariinia tai voita sulatettuna
1 rkl maitoa tai rommia
Täyte:
5 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (multa ei löytynyt, joten käytin ihan kuohukermaa)
200 g Valio Rommirusinarahkaa
1/2-3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
rommiaromia maun mukaan
100 g tummaa suklaata
50-100 g maitosuklaata rouheena
2 rkl vettä
Sekoita sulatettu rasva murustettujen piparien joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike (tässä tapauksessa siis kerma), vatkaa joukkoon rommirusinarahka, mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon hieman lisämakua antamaan rommiaromia.
Sulata tumma suklaa puolen minuutin erissä mikroaaltouunissa välillä sekoitellen. Lisää se vaahdon joukkoon yhdessä rouhitun maitosuklaan kanssa.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet veteen ja sekoita tasaiseksi. Kaada liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.
Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele.
Itse tein kakkuun suklaatransferilla valkosuklaareunuksen. Päällä olevat koristeet ovat sokerimassaa.
Lopputulos oli ihan hyvä. Odotin kyllä vielä herkullisempaa makuelämystä... ehkä tuo rommi-rusinarahka maistuu vaan liian teolliselta ja esanssiselta. Ensi kerralla jollain muulla mausteella, ehkä :)
Pohja:
150 g piparkakkuja murustettuna
50-70 g margariinia tai voita sulatettuna
1 rkl maitoa tai rommia
Täyte:
5 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (multa ei löytynyt, joten käytin ihan kuohukermaa)
200 g Valio Rommirusinarahkaa
1/2-3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
rommiaromia maun mukaan
100 g tummaa suklaata
50-100 g maitosuklaata rouheena
2 rkl vettä
Sekoita sulatettu rasva murustettujen piparien joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike (tässä tapauksessa siis kerma), vatkaa joukkoon rommirusinarahka, mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon hieman lisämakua antamaan rommiaromia.
Sulata tumma suklaa puolen minuutin erissä mikroaaltouunissa välillä sekoitellen. Lisää se vaahdon joukkoon yhdessä rouhitun maitosuklaan kanssa.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet veteen ja sekoita tasaiseksi. Kaada liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.
Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele.
Itse tein kakkuun suklaatransferilla valkosuklaareunuksen. Päällä olevat koristeet ovat sokerimassaa.
Lopputulos oli ihan hyvä. Odotin kyllä vielä herkullisempaa makuelämystä... ehkä tuo rommi-rusinarahka maistuu vaan liian teolliselta ja esanssiselta. Ensi kerralla jollain muulla mausteella, ehkä :)
Tuo on kiva tuo suklaareuna trasferilla koristettuna :) pitäispä pitkästä aikaa kokeilla...tosin kaikkea kokeiltavaa meinaa olla melkein liikaa :)
VastaaPoista