Pannukakkua vuohen ternimaidosta

Sainpa ensimmäistä kertaa elämässäni haltuuni vuohen ternimaitoa. En ollenkaan ole vuohenjuuston ystävä, joten olin vähän epäileväinen, mutta minulle vakuutettiin, että tässä ei ole samaa vahvaa makua. Vuohen ternimaito ei kait käyttäydy ihan samalla tavalla kuin lehmän ternimaito, esimerkiksi uunijuustoa tästä ei ymmärtääkseni saa. Sain vinkin tehdä tästä vaikka lettuja tai vohveleita. No, päädyin sitten tekemään pannukakkua aamupalalle.

Ternimaito oli epäilyttävän vihertävää, mutta se johtuu kuulemma siitä että kyseinen kuttu on ollut paljon ulkona ja syönyt siis tuoretta heinää. Valmiiseen pannukakkuunkin tuli ihan aavistuksen vihertävä sävy. Mutta maku oli kyllä hyvä, ihan sellaisenaankin. Mutta mansikkahillon kanssa vielä parempaa.


7 dl vuohen ternimaitoa
3-3,5 dl vehnäjauhoja
vajaa tl suolaa
1 tl sokeria

Taikinaan en laittanut lainkaan kananmunia enkä rasvaa. Sekoitin ensin puoleen maitomäärästä vehnäjauhot, lisäsin lopun maidon sekä suolan ja sokerin. Annoin taikinan seistä huoneenlämmössä sen aikaa kun uuni lämpeni. Voitelin uunivuuan, kaadoin taikinan siihen ja paistoin kiertoilmauunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia, jonka jälkeen laskin hieman lämpötilaa ja paistoin pannaria vielä jonkin aikaa.

Kommentit