Oluttölkkikukko

Kävinpä kyläilemässä poikani luona ja kysyivät, että haluaisinko laittaa ruokaa kukosta. No pitihän tuokin nähdä ja kokea... mentiin siitä sitten kanalaan valitsemaan, että mikä kukko pääsee hengestään. Vierestä katselin miten kiekuva kukko nopeasti muuttui puhdistetuksi kukkopaistiksi. Kotona piti päättää, että mitä kukosta valmistaisin. Netistä bongasin näitä tämän kaltaisia ohjeita ja siitä sitten lähdin yrittämään minäkin.

Valelin kukkoa ensin vähän oliiviöljyllä, maustoin sen ulkoapäin pelkästään suolalla, mutta sisältä käsin hieroin mausteeksi suolaa, mustapippuria, savustettua paprikaa, timjamia, sitruunamehua sekä vähän garam masalaa. Maustettuani kukon join oluttölkistä noin puolet. Sitten vaan tökättiin kukko istumaan tölkin päälle niin, että tölkki tungettiin kukon peräpäästä sisään. Siinä tuo muutama tunti sitten kiekunut yksilö sitten istui hiljaisena uunivuoassa.

No nyt olen jo maistanut kukkoa ja hyvää tuli, mitä nyt vähän enemmän suolaa olisi saanut olla. Mutta sitähän voipi lisäillä sitten lautaselle. Aika vähän tuollaisessa vapaan lattiakanalan kukossa on syömistä, mutta tuore liha oli kyllä hyvää.

Kommentit