TPS-aiheinen synttärikakku

Entinen työkaverini oli hyvissä ajoin liikkeellä tilatessaan tätä kakkua. Ensimmäisen kerran asiasta puhuttiin varmaan reilu vuosi sitten. Kyseisen sankarin isoveli oli aikaisemmin saanut tekemäni jääkiekko-aiheisen kakun ja nyt pikkuveli halusi sellaisen myös. No nyt se sitten tapahtui... toiveena oli suklainen kakku, jossa näkyvät siis sankarin peliseura ja pelinumero.

Tyttäreni ideoi siitä sitten tämän kakun ja tällainen siitä sitten tuli.Kakkupohjana suklainen sokerikakkupohja. Teen sen tällä ohjeella >> ... paitsi että nykyään lisään kaakaojauheen veteen sekoitettuna tahnana.

Kostutus vedellä hieman laimennetulla spritellä. Ja täytteenä sipaisu lemon curdia sekä suklaakerma.

Suklaakerman tein sulattamalla levyn tumma suklaata neljään desiin kuohukermaa vesihauteessa. Tämä suklainen kerma sitten jäähdytetään, minulla tuo oli seuraavaan päivään jääkaapissa. Kylmänä se sitten  vaan vatkataan vaahdoksi.

Kakun päällä kermavaahto sekä Leipurin putiikista tilaamani kakkukuva TPS:n logosta. Tyttäreni väsäsi vielä valkoisesta sokerimassasta ja mustasta marsipaanista tuon hienon pelipaidan, jossa näkyvätkin sitten sankarin nimi ja pelaajanumero.

Kommentit