Jäätelöä ilman jäätelökonetta

Tartuinpa kiinni nyt niin suosittuun jäätelöreseptiin. Jäätelökonetta mulla ei ole, eikä taida koskaan tullakaan. Sen verran helppoa oli tämä jäätelön teko, eikä tarvitse täytellä kaappeja turhilla koneilla (niin kuin niitä ei siellä olisi jo entuudestaan). Ohjeen löysin Bake Ville -blogista.

Perusohje:

4 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa (keittämätöntä)
0,5dl glukoosisiirappia TAI maissisiirappia
Vaniljatangon siemenet TAI 1-2 tl vaniljajauhetta

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää maito, siirappi ja vanilja. Sekoittele nuolijalla sekaisin.Älä missään nimessä sekoita vatkaimella.

Kaada massa vuokaan, peitä kannella tai kelmulla. Anna jähmettyä ainakin 8h, mielellään yön yli.

Massaa ei tarvitse välillä käydä sekoittelemassa, siksikin tämä on niin helppoa ja nopeaa.

Perusmassaa voi sitten maustaa ihan millä ikinä keksiikään. Itse kokeilin nyt kolmea eri makua. Yhteen osaan sekoittelin soseutettua mansikkaa. Toiseen vadelmia. Ja kolmannesta tein suklaajäätelöä lisäämällä perusmassaan tummaa kaakaojauhetta sekä tummaa suklaata rouhittuna.

Tässä massat ennen pakastusta. Vasemmalla suklaa, takana mansikka ja vadelma edessä.Ja suklaajäätelö nautittavana...Parasta näistä oli mielestäni suklaajäätelö, toisena tuli vadelmajätski ja hyvää oli mansikkakin. Vadelmajätskissä tapahtui niin, että pakastevadelmat painuivat purkin pohjalle, mutta ei se haitannut syömistä ollenkaan. Vähän turhan kovaa jätski oli pakastimesta otettaessa, vaikka ohjeen mukaan tästä ei pitäisi tulla sellaista. Netistä olenkin löytänyt nyttemmin tästä samasta ohjeesta muunnelmia. Joillakin on kermaa enemmän, vähentää kuulemma makeutta. Ja joku sekoitti kaikki aineet heti keskenään ja vatkasi ne vaahdoksi. No, kokeilen ehkä näitä muunnoksiakin vielä, sillä varmaa on, että lisää jätksiä on tehtävä.

Edit: kokeilin uudestaan... nyt mulla oli 5 dl kermaa... tuli ehkä parempaa rakenteeltaan. Makuina oli nyt turkinpippuri, mariannerouhe ja nutella. Nutellan sekoittelin vähän huolimattomasti tarkoituksella, että jäi vähän raitaiseksi. Mariannea maistoin ekaksi... oli hyvää. Turkinpippurijätski oli aikas ytyä ja makeaa, mut nutella oli just hyvää. Vaikee tietää näistä, että milloin sitä "maustetta" on tarpeeksi, mutta ei liikaa.

Kommentit