Ihana ystäväni antoi minulle kevään ensimmäiset raparperinvarteni. Etsin sitten netistä uutta piirakkaohjetta kokeiltavaksi ja tähän päädyin. Ja alkuperäinen ohje siis täällä...
2 munaa
2 dl sokeria
100 g voisulaa
2 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Päälle:
1 ½ l pilkottuja raparpereja
50 g pehmeää voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita pohjan aineet keskenään puuhaarukalla. Kaada voideltuun piirakkavuokaan, halkaisijaltaan noin 28 cm.
Levitä pilkotut raparperit taikinan päälle. Nypi pehmeä voi, jauhot ja sokeri muruiksi. Ripottele muruseos raparperien päälle.
Nosta piirakka uuniin noin 30-40 minuutiksi. Paista ensin vartti 200 asteessa ja tiputa lämpö 175 asteeseen.
Paista keskitasolla tai alempana. Korkealla paistettu piirakka palaa helposti. Tarkkaile uunia paiston aikana. Jäähdytä vähän ennen tarjoilua.
2 munaa
2 dl sokeria
100 g voisulaa
2 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Päälle:
1 ½ l pilkottuja raparpereja
50 g pehmeää voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita pohjan aineet keskenään puuhaarukalla. Kaada voideltuun piirakkavuokaan, halkaisijaltaan noin 28 cm.
Levitä pilkotut raparperit taikinan päälle. Nypi pehmeä voi, jauhot ja sokeri muruiksi. Ripottele muruseos raparperien päälle.
Nosta piirakka uuniin noin 30-40 minuutiksi. Paista ensin vartti 200 asteessa ja tiputa lämpö 175 asteeseen.
Paista keskitasolla tai alempana. Korkealla paistettu piirakka palaa helposti. Tarkkaile uunia paiston aikana. Jäähdytä vähän ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti