Nutella-juustokakku

Pakko oli tätäkin testata, kun ohjeen näin. Ja oikeessa olin odotusten kanssa... hyvää ja makeaa. Nammm..... Ohje löytyi Maku.fi -sivustolta. Kuten kuvasta näkyy... ensi kerralla enemmän Nutellaa ja hellävaraisemmin tuo koristeluvaihe. Nyt mun nutellani painui juustomassaan. Vaan hyvää oli silti.


Pohja:
175 g Dominokeksejä
80 g voita

Täyte:
130 g valkosuklaata
400 g tuorejuustoa
2 kpl munaa
150 g ranskankermaa
100 g Nutellaa

Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.

Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20–22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.

Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.

Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.

Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Kakku on parasta seuraavana päivänä.

Kommentit

  1. Tätä on minunkin ollu aikomukseni testata:), häätyykin laittaa korvan taakse, että ohjeen voin hakea täältä kunhan saan nutellaa käsiini :). kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti