Työkaverini toi töihin maistiaisia... Gluteenittoman Muumimamman sivustolta löytyneen ohjeen mukaan tehtyä gluteenitonta näkkileipää. Ja voi hitsit, että oli herkullista. Ei tarvitse voita eikä muutakaan päällistä... tätä voisi napsia ihan vaan huvikseen ja herkutteluun. Piti sitten itsekin kokeilla... helppoa kuin mikä.
2 dl maissijauhoja
¾ dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
2½ dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä
sormisuolaa
Laita uuni 150°C (kiertoilma).
Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.
Laita käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi. Voit myös laittaa taikinan päälle toisen leivinpaperin ja kaulita taikina ohueksi levyksi.
Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle. Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. Taikinan voi myös jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja.
Paista uunissa noin 45 min. Anna näkkileivän jäähtyä.
2 dl maissijauhoja
¾ dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
2½ dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä
sormisuolaa
Laita uuni 150°C (kiertoilma).
Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.
Laita käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi. Voit myös laittaa taikinan päälle toisen leivinpaperin ja kaulita taikina ohueksi levyksi.
Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle. Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. Taikinan voi myös jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja.
Paista uunissa noin 45 min. Anna näkkileivän jäähtyä.
Kommentit
Lähetä kommentti