Kuopuksen lakkiaisjuhliin tuli jo aikaisemmin leivottua daim-valkosuklaajuustokakkua. Nyt leivonta jatkui ja vuorossa olivat mangojuustokakut. Näitä kun en ole ennen tehnyt, niin nappasin ohjeen Valion sivuilta.
Kuvaa ei valitettavasti löytynyt enää... jäi vissiin juhlahumussa ja häslingissä kuvaamatta koko tarjoilut. Mutta kakut maistuivat kyllä... hyvä ohje siis.
Pohja:
1 pak (185 g) Wilhelmina-keksiä (näitä ei kaupassa ollut, joten käytin tilalla Rainbow:n Victoria pikkuleipiä ja vähän digestiveä joukkoon)
50 g voita
Täyte:
2 tlk (à 425 / 250 g) säilykemangoa
1 tl raastettua limetinkuorta
1/2 dl limettimehua
1 rkl vaniljasokeria
2 rasiaa (à 200 g) mango-tuorejuustoa
7 liivatelehteä
2 valkuaista
2 dl sokeria
2 rkl Valion3 hedelmän mehua tai vettä
Kiille:
2 dl Valio 3 hedelmän mehua
1 dl hyytelösokeria
Koristeluun:
kotimaisia vadelmia
Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos sille.
Valuta mangot hyvin. Soseuta mangot.
Kakkuun tarvitaan 1 - 2 limettiä niiden koosta ja mehukkuudesta riippuen. Pese ne kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta pintakuori ohuelti. Purista 1/2 dl mehua. Yhdistä mangososeeseen limetinkuori ja -mehu, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita hyvin.
Anna liivatelehtien pehmitä runsaassa, kylmässä vedessä 5 - 10 min.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella esim. teräskulhossa. Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.
Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvaan mehuun tai veteen. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen.
Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä foliolla ja anna hyytyä mielellään yli yön.
Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3 - 4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle.
Nosta kakku jääkaappiin. Kun kiille on hyytynyt kunnolla, irrota vuoan reunus ja laita kakku tarjolle. Koristele halutessasi esim. vadelmilla.
VINKKI
Jos pakastat kakun, suojaa vuoka hyvin alumiinifoliolla. Sulata jääkaapissa. Tee kiille vasta tarjoamispäivänä.
Kuvaa ei valitettavasti löytynyt enää... jäi vissiin juhlahumussa ja häslingissä kuvaamatta koko tarjoilut. Mutta kakut maistuivat kyllä... hyvä ohje siis.
Pohja:
1 pak (185 g) Wilhelmina-keksiä (näitä ei kaupassa ollut, joten käytin tilalla Rainbow:n Victoria pikkuleipiä ja vähän digestiveä joukkoon)
50 g voita
Täyte:
2 tlk (à 425 / 250 g) säilykemangoa
1 tl raastettua limetinkuorta
1/2 dl limettimehua
1 rkl vaniljasokeria
2 rasiaa (à 200 g) mango-tuorejuustoa
7 liivatelehteä
2 valkuaista
2 dl sokeria
2 rkl Valion3 hedelmän mehua tai vettä
Kiille:
2 dl Valio 3 hedelmän mehua
1 dl hyytelösokeria
Koristeluun:
kotimaisia vadelmia
Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos sille.
Valuta mangot hyvin. Soseuta mangot.
Kakkuun tarvitaan 1 - 2 limettiä niiden koosta ja mehukkuudesta riippuen. Pese ne kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta pintakuori ohuelti. Purista 1/2 dl mehua. Yhdistä mangososeeseen limetinkuori ja -mehu, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita hyvin.
Anna liivatelehtien pehmitä runsaassa, kylmässä vedessä 5 - 10 min.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella esim. teräskulhossa. Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.
Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvaan mehuun tai veteen. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen.
Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä foliolla ja anna hyytyä mielellään yli yön.
Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3 - 4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle.
Nosta kakku jääkaappiin. Kun kiille on hyytynyt kunnolla, irrota vuoan reunus ja laita kakku tarjolle. Koristele halutessasi esim. vadelmilla.
VINKKI
Jos pakastat kakun, suojaa vuoka hyvin alumiinifoliolla. Sulata jääkaapissa. Tee kiille vasta tarjoamispäivänä.
Mangojuustokakku on kyllä ihanaa! :)
VastaaPoista