Kaipasin jotain uutta perunalisäkettä. Paljonkaan ei tarvinnut googlata, kun päätin kokeilla duchesse-perunoita. Helppoa ja hyvää.
Ainekset pellilliseen:
1 kg jauhoisia perunoita esim. rosamunda
1 rkl voita
1 valkopippuria
1 tl sokeria
2 tl suolaa
2 kananmunan keltuaista
Keitä perunat kypsäksi. Kaada vedet ja jätä jäähtymään. Hienonna perunat vaikka haarukalla tai perunapuristimella. Sekoita joukkoon voi ja mausteet. Lisää keltuaiset ja sekoita huollella.
Laita uunipellin päälle leivinpaperi ja pursota perunamassa näteiksi kiekuroiksi sellaisella välistyksellä, että ne mahtuvat hiukan turpoamaan uunissa.
Paista Duchesse-perunat 215C uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Vinkki: Duchesse perunamuusin voi tehdä valmiiksi pakkaseen ja ottaa sieltä käyttöön tarvittaessa.
Ainekset pellilliseen:
1 kg jauhoisia perunoita esim. rosamunda
1 rkl voita
1 valkopippuria
1 tl sokeria
2 tl suolaa
2 kananmunan keltuaista
Keitä perunat kypsäksi. Kaada vedet ja jätä jäähtymään. Hienonna perunat vaikka haarukalla tai perunapuristimella. Sekoita joukkoon voi ja mausteet. Lisää keltuaiset ja sekoita huollella.
Laita uunipellin päälle leivinpaperi ja pursota perunamassa näteiksi kiekuroiksi sellaisella välistyksellä, että ne mahtuvat hiukan turpoamaan uunissa.
Paista Duchesse-perunat 215C uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Vinkki: Duchesse perunamuusin voi tehdä valmiiksi pakkaseen ja ottaa sieltä käyttöön tarvittaessa.
Kommentit
Lähetä kommentti