Helppo ja nopea focaccia-leipäohje

 Halusin tehdä focaccia-leipää ja etsin yksinkertaista ohjetta netin syövereistä. Kun löysin ohjeen, jonka mukaan taikinaa ei tarvitse edes vaivata, päätin kokeilla sitä. Ohje on alunperin kirjasta Vege! Netistä se löytyi mm. IS:n Ruokala-sivuilta Sikke Sumarin vinkkaamana.

3 dl huoneenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
2 tl sokeria
400 g durumvehnäjauhoja (itselläni normivehnäjauhoja)
reilu rkl hyvää oliiviöljyä
1 tl suolaa
3 rosmariinin oksaa
sormisuolaa

Sekoita veteen hiiva ja sokeri ja lisää suola, jauhot ja oliiviöljy. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa. Anna nousta ainakin tunti.

Lorauta vuoan pohjalle oliiviöljyä. Levitä taikina vuokaan ja kohota vielä hetki.

Painele sormilla reikiä taikinaan. Liruttele päälle vielä vähän oliiviöljyä, ripottele sormisuolaa ja rosmariinin lehtiä.

Paista esikuumennetussa uunissa 220°C:ssa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin  Voit vielä valella kypsän leivän pinnalle vähän oliiviöljyä.

Kommentit