Kermainen kanttarellikeitto

 Olen tehnyt aiemminkin kanttarellikeittoa ja nyt jälleen, ohjetta vähän muuttaen.



paistettuja kanttarelleja pakkasesta

nokare voita
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
n. 2-3 rkl vehnäjauhoja
n. 4 dl kasvislientä
n. 1 dl valkoviiniä
mustapippurirouhetta
suolaa
1,5 dl kuohukermaa
n. 50 g Koskenlaskija-sulatejuustoa

Sulata kanttarellit. Pilko sipulit. Sulata voinokare kattilassa ja lisää pannulle sipulit. Kuullota hetki ja lisää sienet.

Sekoita kuuma kasvisliemi valmiiksi. Ripottele vehnäjauhot sieni-sipuliseoksen joukkoon, sekoita hyvin, älä ruskista. Lisää osa kasvisliemestä pannuun ja sekoita hyvin. Lisää loppu kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä, jotta jauhot kypsyvät. Soseuta sauvasekoittimella keitto tasaiseksi. 

Lisää kattilaan keiton joukkoon mustapippuri, suola, valkoviini, kerma ja sulatejuusto. Kuumenna ja sekoita, kunnes sulatejuusto on hyvin sulanut.

Kommentit