Lihapiirakat

Facebookin airfryer -ryhmässä osui silmiin päivitys, jossa joku oli tehnyt itse lihapiirakoita ja paistanut ne airfryerilla. Koska ohjetta kovasti kehuttiin, piti tuota kokeilla itsekin. Aloitin kokeilun tekemällä nyt vain puolikkaan annoksen, mutta ehdottomasti tulee tehtyä uudelleen, oli ne niin herkullisia. Ulkonäöltään näistä tuli ihan sikarumia, mutta ehkäpä ensi kerralla kauniimpia.


Ohje on siis Liemessä-blogista. Alunperin ohje on ollut blogin kirjoittajan Jennin kirjassa Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa.

Taikina:
3 dl täysmaitoa
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
7 dl hiivaleipäjauhoja

Täyte:
300 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
maustepippuria
valkopippuria
1 rkl valkoviinietikkaa
1,5 dl puuroriisiä
pippuria
suolaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut aineet ja vaivaa taikinaksi. Nostata taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Valmista täyte. Kuullota sipulit pannulla öljyssä, ruskista ja mausta jauheliha. Keitä puuroriisi. Yhdistä täytteet ja anna jäähtyä.

Puolita taikina ja kauli se jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Tee muotilla, esimerkiksi halkaisijaltaan 15 sentin keittokulholla, pyöreitä taikinakuoria.

Lusikoi taikinakuoren keskelle 1–2 rkl täytettä riippuen lihisten koosta. Kostuta toinen reuna vedellä ja käännä taikina kanneksi päälle. Painele reunoja hieman. Voit siistiä lihisten reunat pyöräyttämällä kulhon reunalla taikinanreunat siistiksi ja siistimällä rämmäleet. Painele haarukalla reunat ja pistele haarukalla muutama reikä pintaan. Kohota liinan alla hyvin jauhotetulla pellillä 10 minuuttia.

Esilämmitä airfryer, öljysin kevyesti vielä ritilän. Paistoin piirakat 2-3 kerrallaan 200 asteessa 5 minuuttia, kääntö ja vielä 3-4 minuuttia. Paisto riipuu luonnollisestikin piirakoiden koosta. 

Kommentit

Lähetä kommentti