Olin joskus ostanut Myllärin Ruisleipäaines-jauhopussin. Johonkin leipätaikinaan sitä olin jo käyttänytkin, mutta nyt halusin kokeilla pussissa olevaa leipäohjetta. Oli kyllä helppo tehdä ja onnistui hyvin. Hyvääkin tuli. Kokeilin samalla paistaa pari kappaletta uudessa airfryerissämme ja hyvin onnistuivat nekin. En huomannut mitään eroa uunissa paistettuihin.
Kuvassa vasemmalla olevat on "Airilla" paistetut ja oikealla uunissa paistetut.
9dl vettä (minulla oli kotijuustosta jäänyttä heraa)
25 g hiivaa tai ½ pussia kuivahiivaa
16½ dl Myllärin Ruisleipäainesta
Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää jauhot ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kotona lämpimässä paikassa 60-80 minuuttia. Kauli taikina runsaasti jauhotetulla pöydällä (ohjeessa oli noin 3 cm:n paksuiseksi levyksi, itse kaulin noin 1-1,5 cm:n paksuiseksi). Jauhota myös taikina pinta. Pistele taikinalevy haarukalla ja muotoile paloiksi taikinapyörällä.
Nosta ruispalat uunipellille ja kohota vielä noin 40 minuuttia. Paista 250 asteessa uunissa noin 25 minuuttia.
Nyt en muista, miten pitkään olivat "Airissa" 200 asteessa, ehkä noin 10-12 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti