Omena-kanelirenkaat

Facebookin Airfryer-ryhmässä oli useampia postauksia omena-kanelirenkaiden tekemisestä. Näytti niin hyvältä ja kuulosti helpolta, että pitihin tuo itsekin kokeilla. Pakastimesta löytyi vielä torttutaikinalevyjä ja kaupasta ostettiin tätä varten omenaa. Muut vähäiset ainekset löytyivätkin jo kotoa.Omenan kuorin, sitten leikkasin sen paksuhkoiksi viipaleiksi (vähän alle sentti varmaan). Keskelle viipaletta tein reiän isommalla tyllalla. Omenaporallahan tuon myös saisi, mutta reiän pitää olla vähän isompi.

Sulaneet torttutaikinalevyt (2 kpl) kaulin pituussuunnassa ohuemmiksi ja leikkasin kapeiksi suikaleiksi. Nämä suikaleet sitten kieputetaan omenarenkaan ympärille. 

Renkaat voitelin munalla ja ripottelin päälle sokeria ja kanelia. Paistoin renkaita airfryerillä 180 asteessa ensin 15 minuuttia. Sitten käänsin ne, koska näyttivät pohjasta raaoilta. Paistoin vielä 4 minuuttia ja voi sitä ihanaa tuoksua, mikä ilmassa leijaili. Ja maku oli herkullinen. 

Kommentit

 1. Minäkin olen vastaavia pariin otteeseen tehnyt. Minä näin tämnän ohjeen ekan kerran jossain instan syövereissä. Hyviä vat, meillä kans tykätään

  https://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2021/03/taikinaan-kiedotut-omenakiekot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla kauniita, vaan minulla vaatii vähän harjoitusta vielä. Saman huomasin, että paiston jälkeen olivat rapsakampia ja siten parempia. Seuraavana päivänä selkeästi pehmeämpiä.

   Poista

Lähetä kommentti