Pizzarulla Omnia-uunissa

Nyt kun ollaan aloittelevia karavaanareita, on meille hankittu asuntoautoon Omnia-uuni. Sillä onnistuu ruuan laitto kaasuhellalla, mutta myös sähköhellalla ja puuhellalla. 


Facebookista löytyy kaikenlaisia ryhmiä ja niitä on myös karavanaareille, karavaanikokkaajille, Omnia-ryhmää jne. Sieltä ollaan saatu vinkkiä, että Omnialla onnistuu myös pizza. Lidlin valmiista pizzapohjasta tehtiin jauhelihapizza. Rullattiin pizza ja tipautettiin Omnian silikonivuokaan. Päälle vielä juustoraastetta, jota tuli runsaasti myös rullaan sisälle. Jossain Facen vinkissä oli, että kaasuhellan pienellä liekillä noin 45 minuuttia riittäisi, mutta meillä oli taikina tuossa vaiheessa vielä raakaa ja päällinenkin täysin väritön. Annettiin sitten muhia vielä vähän aikaa ja sammutettiin sitten kaasu. Jätettiin kuitenkin pizza vielä hetkeksi kannen alle. Kun sitten avattiin kansi, oli pizzarulla saanut hyvän värin ja taikinakin oli kypsää.


Liian kauan oli kuitenkin paistettu, nyt oli taikina pohjasta jo kuivahtanut liikaa. Otamme siis opiksi ja yritämme reissussa joskus uudelleen.

Kommentit