Sorsaa padassa ja kermakahvikastiketta

Pääsiäisen ruokaa mietittiin ja päätettiin ottaa pakastimesta kokonaisia sorsia. En ole koskaan valmistanut sorsaa, joten googlasin "sorsapata" -ohjeita. Youtube-videolla oli niin helppo ohje, että päädyin kokeilemaan sitä.




2 kokonaista sorsaa
vihanneksia, juureksia ja hedelmiä oman maun mukaan (itsellä porkkanaa, lanttua ja omenoita)
Suolaa ja yrttejä (meillä oli tuoretta timjamia)
0,5 litraa mehua, olutta tai siideriä (käytimme olutta)
vettä niin paljon, että sorsat peittyvät

Pilko juurekset, vihannekset tai hedelmät isoiksi paloiksi. Omenatkin voivat olla puolikkaina siemenineen päivineen. Mausta sorsat suolalla ja mustapippurilla. Laita pataan kaikki ainekset.

Uuni 150 astetta ja vähintään 2 tuntia. Mitä kauemmin pidät lihoja uunissa, sen mureamman lopputuloksen saat. Irrota kypsät lihat luista.


Kahvikastikkeeseen tarvitset:

2dl kermaa
1dl kahvia
1 lihaliemikuutio
1-2 ruokalusikkaa makeaa sinappia
1-2 ruokalusikkaa vaaleaa kastikesuurustetta

Täytyy sanoa, että tuo kastike yllätti. Se oli todella helppo tehdä ja siitä tuli todella hyvää. Varmasti kokeilemme tuota kastiketta muidenkin lihojen kanssa.

Kommentit