Suklaiset kukkaruukut

Pääsiäisen ajan vieraamme ehdotti, että kokeiltaisiin väkertää jälkiruuaksi suklaakukkaruukkuja. No ei siinä sitten muu auttanut, kuin vähän googlata vinkkejä niiden tekoon. Näitä tehdään kyllä myös uudelleen, oli paljon helpompaa kuin luulin. Teimme kolme kappaletta ja kaikki kupit onnistuivat kerralla hajoamatta. Vinkkejä ja ohjetta nappasin Kotilieden Ruusumäki-blogista.

Täyteohjeesta riittää hyvin neljään ruukkuun.


Fazerin sinistä, neljä palaa eli rivi / muki
Domino-keksejä, 1 kpl / muki
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl kuohukermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
minttua
pahvimukeja

Leikkaa pahvimukit sopivan (noin 5cm) korkuisiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa (yhtä mukia kohden yksi rivi suklaata). Kaada sulatettua suklaata 1,5cm mukin pohjalle ja pyöritä mukia niin, että sisäosa peittyy kokonaan suklaalla. Laita muki heti pakastimeen noin 15 minuutiksi. Itse sulatin kolmea mukia varten lopuksi vielä pari palaa suklaata, joita levitin vielä silikonisudilla mukien reunoille. Mukit vielä uudelleen pakastimeen odottamaan täyttämistä.

Ota keksien täyte talteen. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Vatkaa sähkövatkaimella keksien täyte, tuorejuusto, kerma ja vaniljakreemijauhe kuohkeaksi vaahdoksi. 

Revi pahvit varovasti ruukkujen ympäriltä ja täytä ruukut. Ripottele pinnalle keksimurua mullaksi ja aseta viimeiseksi mintunlehtiä mullan sekaan.


Kommentit