Skånen perunat

Piti keksiä lisuke naudanpihveille ja päähän pälkähti Skånen perunat. Näitä olen joskus kauan sitten tehnytkin, joten piti vähän käydä netistä kertaamassa, mitä näihin tulikaan. Ja kyllähän minä tämän aika hyvin muistin, että eipä tämä monimutkaista ole valmistaa.

n. ½ kg perunaa 
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
3/4 tl suolaa
mustapippuria
n. 1-1,5 dl maitoa
n. 1-2 dl kermaa
ruohosipulia

Kuori perunat ja pilko ne pienehköiksi kuutioiksi. Huuhtele ja valuta. Pilko sipulit pieneksi. Kuullota sipuleita ja perunakuutioita öljy-voiseoksessa n. 10 minuuttia. Mausta ja lisää maitoa ja tilkka kermaa. Anna hautua kannen alla sekoittaen välillä kunnes perunat ovat kypsiä. Voit tarvittaessa lisätä maitoa / kermaa, seoksen kuuluu olla löysää. Tarkista maku ja lisää lopuksi vielä ruohosipulia.


Kommentit