Bataattiranskalaiset ja aioli

Kokeiltiin tehdä bataatista ranskalaiset airfryerillä. Samalla kokeilin uutta reseptiä helppoon aioliin. Molemmat osoittautuivat niin hyviksi, että varmasti tehdään uudelleen. Ensi kerralla voisi kokeilla leikata ranut vähän paksummiksi ja esikypsentää ne keittämällä. Nyt niistä tuli turhan ohuita, mutta toisaalta sitten olivat mukavan rapeita.


Bataattiranskalaiset

iso bataatti
öljyä
suolaa

Kuori bataatti. Leikkaa se noin puolen sentin paksuisiksi suikaleiksi. Laita kulhoon ja pyörittele pienessä öljymäärässä. Ripsaus suolaa vielä ja sekoita. Meillä Emerion airfryer, jonka kulhoon ritilän päälle kaadoin ranut. 185 asteessa ensin 10 minuuttia. Sitten ravistus ja lisää 5 minuuttia. Taas ravistus ja vielä parisen minuuttia. Laitoin itse asiassa suolan lisäksi myös vähän perunamaustetta ennen kypsentämistä.


Aioli sauvasekoittimella

2 isoa valkosipulinkynttä
2 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 rkl dijonsinappia
ripaus suolaa

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki aineet kapeaan ja korkeaan sauvasekoittimen omaan astiaan.. Laita sauvasekoitin aivan astian pohjalle ja käynnistä. Pidä pohjassa ja kun majoneesi alkaa selkeästi paksuuntua voit hitaasti nostaa sauvasekoittimen ylös kunnes majoneesi on tasaista. Laita majoneesi jääkaappiin tekeytymään. 

Kommentit