Broileri-riisivuoka

Uusimman Yhteishyvän ruokaliitteestä huomasin tämän reseptin ja se vaikutti sellaiselta, josta saattaisimme tykätä. Ja kyllä, maistui ainakin meille.

Sen verran ohjeesta poikkesin, että minulla oli tavallista pitkää riisiä sekä maustamatonta broilerin filettä, jotka pilkoin ja maustoin sitten pannulla broilerimausteella, suolalla ja mustapippurilla.

300 g (1 pkt) kanan fileesuikaleita (pehmeän pippurinen)
3 dl täysjyväriisiä
140 g (1 prk 227/140 g) pieniä ananaspaloja mehussa
2 dl ruokakermaa
2 rkl sitruunanmehua
100 g (1 ps) kevätsipulia tai 1 pieni purjo
1 kpl pieni kesäkurpitsa
1 rkl rypsiöljyä
250 g (1 prk) juustokastiketta (esim. koskenlaskija cheddar)
4 dl vettä
1 kpl kana-annosfondi

Pinnalle 1 dl juustoraastetta ja tuoretta basilikaa.

Ota fileesuikaleet huoneenlämpöön. Mittaa öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 3 l) raaka riisi, ananaspalat mehuineen, ruokakerma ja sitruunanmehu. Huuhtele ja hienonna sipulit tai purjo. Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi. 

Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää kanasuikaleet ja paista 3–4 minuuttia sekoitellen. Lisää sipuli ja kesäkurpitsa, kääntele kunnes ne pehmenevät. Sekoita juustokastike joukkoon ja siirrä seos uunivuokaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi kasarissa. Liota fondi veteen. Sekoita liemi kana-riisiseokseen.

Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kun vuoka on ollut uunissa 45 minuuttia, voit lisätä sen pinnalle juustoraastetta. Anna vuoan tekeytyä ennen tarjoilua. Koristele annokset halutessasi basilikalla.

Kommentit