Juustokakkuset ja vadelmatimjamikastike

Tämä ohje oli Yhteishyvän ruokaliitteessä. Vaikutti sen verran yksinkertaiselta ja nopealta tehdä, että piti kokeilla. Helppo ja nopea, ainoa vaiva oli leivinpaperipalojen asettelussa muffinipellin koloihin. 

Kuva on Yhteishyvästä, oma jäi ottamatta. 

300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa

Kastike:
4 dl kotimaisia vadelmia sulatettuina
2 rkl sokeria
2 timjaminoksaa

Vatkaa tuorejuusto ja sokerit sileäksi seokseksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää loput aineet ja vatkaa tasaiseksi.

Leikkaa leivinpaperista noin 12x12 cm paloja ja vuoraa niillä muffinipellin kolot. Jaa taikina koloihin niin, että ne täyttyvät piripintaan. Kypsennä 200 asteessa noin 35 minuuttia. Kakkusten pinta saa tummua kunnolla. Anna kakkusten jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä ne sitten leivinpaperimuoteissaan jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli.

Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Itse lisäsin lirauksen vettä, jotta sain kastikkeesta vähän notkeamman.

Irrota kakkuset leivinpaperimuotista, anna lämmetä huoneenlämpöisiksi. Siivilöi tomusokeria kakkusille ja tarjoa vadelmakastikkeen kanssa.

Kommentit