Sitruunainen broileri-riisivuoka

Lounaalle päätin tehdä taas broilerista ja riisistä uuniruuan. Aiemmasta ohjeesta katsoin vähän vinkkiä, mitä siihen silloin tulikaan ja nyt sovelsin kaapista löytyneiden mukaan. Tästä tuli parempaa kuin edellisestä, johon ohje on tässä... Kuvaakaan ei tullut otettua, kun nälkä oli niin kova.

300 g (1 pkt) kanan fileesuikaleita (maustamaton)
3 dl pitkää riisiä
2,5 dl sitruuna-pippurikermaa
1 sipuli
valkosipulia
1 kpl pieni kesäkurpitsa
puolikas paprika
voita paistamiseen
juustokastiketta (esim. koskenlaskija cheddar), tuorejuustoa, ...
4 dl vettä
1 kpl kana-annosfondi

Pinnalle juustoraastetta.

Ota fileesuikaleet huoneenlämpöön. Mittaa öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 3 l) raaka riisi ja ruokakerma. Pilko sipulit. Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi. Pilko paprika.

Paista kanasuikaleita, paprikaa ja sipulia voissa 3–4 minuuttia sekoitellen. Lisää valkosipuli ja kesäkurpitsa, kääntele kunnes ne pehmenevät. Sekoita juustokastike joukkoon. Itselläni oli vain pieni purkin loppu koskenlaskija-cheddaria, lisäsin myös yrttituorejuustoa nokareen. Maustoin seosta suolalla ja mustapippurilla sekä broilerimausteella ja timjamilla. Siirrä seos uunivuokaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi kasarissa. Liota fondi veteen. Sekoita liemi kana-riisiseokseen.

Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kun vuoka on ollut uunissa 45 minuuttia, voit lisätä sen pinnalle juustoraastetta. Anna vuoan tekeytyä ennen tarjoilua. 

Kommentit