Pasta-broilerivuoka

Tänään teki mieli helppoa ruokaa, joka valmistuisi uunissa sillä aikaa, kun saunoimme. Tosin se vaati hieman alkuvalmisteluja, mutta itse vuoka valmistui sitten itsekseen uunissa.

Mitään mittoja ei ole antaa, sillä tämä ruoka syntyi näppituntumalla. Sikäli harmi, että se onnistui ja maistui todella hyvältä. 

Käytin raakaa putkipastaa, jota laitoin ensin pariin voideltuun uunivuokaan. Päälle lisäsin pakastettuja kanttarelleja. Neljään broilerinfileeseen paistoin kunnolla pinnat pannulla ja samalla maustoin ne curryllä, paprikalla ja suolalla. Fileet pilkoin sitten pienemmiksi paloiksi ja sekoitin pastan ja sienien kanssa sekaisin.

Samalla pannulla paistoin sitten pilkotun sipulin, pieneksi pilkotun suippopaprikan ja pari pilkottua valkosipulin kynttä. Näiden päälle sitten kaadoin purkillisen pippurikermaa ja purkillisen sweet chili -kermaa. Purkit huuhtelin vedellä ja lisäsin senkin pannulle. Joukkoon rouhaisin vielä vähän mustapippuria ja lorautin hiukan kasvisfondia. Tämän "kastikkeen" kaadoin sitten vuokiin ja sekoitin aineet sekaisin. Koska pasta oli raakaa ja se tulisi imaisemaan itseensä runsaasti nestettä, lisäsin vielä purkillisen tavallista maustamatonta ruokakermaa. 

Vuoat laitoin sitten uuniin 175 asteeseen. Ne olivat uunissa lopulta ehkä noin 45 minuuttia, aikaa en ottanut. Kävin välillä kurkkaamassa, että neste riittää. Ja kyllä maistui.

Kommentit