Toscanan broileri

Kotigourmeeta -blogista bongasin ohjeen kermaisesta Toscanan kanasta. Tänään se meni kokeiluun vähän ohjetta soveltaen. Kanaahan tässä ei ole vaan broileria, joten nimesin tämän nyt Toscanan broileriksi. Tuoretta pinaattiakaan ei kaupassa tähän vuodenaikaan ole tarjolla, joten käytin pakastettua pinaattia.

3 broilerin koipi-reittä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl italialaista yrttiseosta (tähän ohje blogissani myös)
100 g tuoretta pinaattia silputtuna
120 g parmesania raastettua
2½ dl kuohukermaa
2 dl kanalientä
3 valkosipulinkynttä puristettuna
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä pilkottuina
1 rkl oliiviöljyä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 

Erottele koivet reisistä. Sekoita suola ja pippuri keskenään ja hiero koipi- ja reisipalojen pintaan. Paista pintaan väri pannulla ja nosta ne sitten uunin kestävään voideltuun vuokaan. Laita vuoka uuniin kypsymään ja valmista kastike.

Lisää pannuun öljyä puhdistamatta pannua broilerien jäljiltä. Kuullota valkosipulia pannulla, varo ruskistamasta niitä. Kaada pannuun kanaliemi ja kerma ja sekoita.

Lisää Italian yritit, aurinkokuivatut tomaatit ja raastettu parmesan. Sekoita, kunnes juusto sulaa kastikkeeseen. Kastike saa kiehahtaa. Kun se kuplii, laske lämpötila matalalle ja anna kypsyä muutama minuutti. 

Lisää pinaatti, sekoita ja anna kypsyä vielä muutama minuutti. Ota sitten kypsät broilerit uunista ja lisää ne pannuun kastikkeen joukkoon.

Kommentit

  1. Tuo ”toscanan” broileri on lähtyt kiertämään angosaksisesta maailmasta ja ei ole toscanalainen resepti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti