Louhisaaren juoma

Tätä on pitänyt kokeilla jo vaikka kuinka monena vuonna ja nyt vihdoinkin sain aikaiseksi. Tosin tätä nytkin ehdittiin jo heinäkuun viimeiselle viikolle, mutta hyvää tästä tuli, vaikka lehdet onkin jo vähän vanhempia. Ohjeen nappasin Cebicin keittiöstä, joka kertoo, että reseptin pohjana on Marttojen ohje. Tällä ohjeella tuli noin 2,5 litraa juomaa.

2½ l vettä
2 l mustaherukanlehtiä
n. 13g sitruunahappoa (n. 1½ rkl)
250 g sokeria

Huuhtele mustaherukanlehdet huolellisesti. Kiehauta vesi ja lisää kattilaan mustaherukanlehdet. Lisää sitruunahappo ja sekoita. Peitä kattila kannella ja anna juoman tekeytyä noin 12 tuntia huoneenlämmössä. 

Ota puhdas sideharsokangas ja siivilöi lehdet pois juomasta. Lisää sokeri juomaan ja anna sokerin liueta nesteeseen. 

Pullota juoma kuumennettuihin lasipulloihin ja sulje tiiviillä korkilla. Säilytä juomaa jääkaapissa tai voit myös pakastaa sen, mutta silloin käytä pakastamiseen tarkoitettuja muovipulloja.

Nauti juoma jäähdytettynä. Tarvittaessa voit laimentaa juomaa vichyllä. Juomaa voi myös käyttää juomasekoituksissa.

Itse tein tämän puolilta päivin ja sitten vasta aloin miettiä, että nythän tätä pitäisi jatkaa puolilta öin. Jaksoin odottaa niin kauan, että juoma oli tekeytynyt noin 11 tuntia. Hyvää siis tuli silläkin ajalla. Poikkesin ohjeesta myös siinä, että sokerin lisättyäni vielä lämmitin juomaa, jotta sokeri suli helpommin juomaan. 


Kommentit