Nopea kaurapataleipä

Pinterestin kautta eksyin tähän pataleipäohjeeseen. Yleensähän nämä pataleivät vievät aikaa jopa vuorokauden, mutta tätä taikinaa ei tarvitse vuorokautta nostatella. Edelliset itse tehty kauraleivät ja pataleipä oli syöty, eikä kaupastakaan oltu ostettu leipää, joten "pakko" oli leipoa ja tämä ohje oli talletettuna kokeiltavien reseptien joukkoon. Onneksi, sillä oli helppoa tehdä ja leipä oli herkullista.


3½ dl lämmintä vettä
3 tl kuivahiiva
1 dl kauralesettä
1 rkl siirappia
1½ tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
4½ dl vehnäjauhoja

Sekoita veteen kuivahiiva, kauraleseet, kaurahiutaleet, siirappi ja suola. Sekoita hyvin. Lisää jauhot. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään, mutta älä vaivaa taikinaa. 

Kippaa taikina leivinpaperin päälle, pyöräytä taikina jauhoja apuna käyttäen leiväksi. Kohota leipää 40 minuuttia liinalla peitettynä.

Laita 3l pata tai teräskattila kansineen kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ota pata uunista, nosta leipä leivinpaperin kanssa pataan ja ripottele päälle vielä vähän jauhoja. Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin.

Paista 30 minuuttia ja ota kansi pois. Jatka paistamista vielä ilman kantta n. 13-15 minuuttia. 

Alkuperäisessä ohjeessa oli myös vastaavan gluteenittoman pataleivän ohje. Jos gluteeniton leipä kiinnostaa, käy katsomassa ylhäällä näkyvästä linkistä.

Kommentit