Kanttarellit suolaliemessä

Kanttarellikausi on taas alkanut ja vaikutti siltä, että satoa riittää taas ihan reilusti. Viime vuotisiakin kanttarelleja on vielä pakkasessa runsaasti ja koska meidän varapakastin irtisanoi työsopimuksensa, pakastimemme on nyt niin täynnä, että sinne ei juuri uutta satoa mahdu. Olemme siis käyneet sienessä maltillisesti ja syöneet kerätyt sienet keiton ja kastikkeet muodossa sekä lämppärileivillä. Myös naapurille veimme osan kanttarellisaaliista.

Nyt kuitenkin päätin kokeilla pikkukanttarellien säilömistä suolaliemessä. Ohjeen kysyin tekoälyltä eli ChatGPT:ltä. Vaikutti ihan oikealta ohjeelta, joten kokeiluun meni. 

500g pieniä kanttarelleja 
1 l vettä
2 rkl suolaa
2 laakerinlehteä
1 tl mustapippureita

Puhdista kanttarellit huolellisesti. Keitä vettä ja suolaa kattilassa, kunnes suola on täysin liuennut. Lisää kanttarellit kiehuvaan veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Valuta sienet. Lisää laakerinlehdet ja pippurit liemeen. Laita kanttarellit puhtaisiin steriloituihin lasipurkkeihin. Kaada kuuma suolaliemi kanttarellien päälle niin, että ne peittyvät kokonaan. Sulje purkit tiiviisti ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa. Anna maustua vähintään viikko ennen käyttöä.

Kommentit