Kesäkurpitsa-broilerivuoka

Näin sadonkorjuun aikaan lueskelee mielenkiinnolla uusia vinkkejä ruokaohjeisiin ja säilöntäohjeisiin. Nytkin on tullut säilöttyä kurkkuja erilaisilla ohjeilla, mutta vielä niitä ei ole päässyt maistamaan, joten palataan niihin myöhemmin. Mutta nyt testasimme uutta kesäkurpitsaruokaa ja tämä menee kyllä jatkoon. Ohje löytyi Viikonloppukokki-blogista.

oliiviöljyä
250 g broilerin sisäfilettä
keltasipuli
400 g kesäkurpitsaa
2,5 dl basmatiriisiä
2 dl juustoraastetta
tuoretta timjamia
tuoretta salviaa
suolaa
mustapippuria
5 dl kanalientä
1 prk smetanaa

Pilko sipulit ja kesäkurpitsa pieneksi. Kuullota sipulia öljyssä, lisää joukkoon pieneksi pilkotut broilerin sisäfileet.  Kun broileri on ruskistunut, lisää joukkoon kesäkurpitsa ja anna paistua hetkinen. Lisää joukkoon vielä riisi ja sekoita hyvin. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja yhdistä smetana kuumaan kanaliemeen.

Laita riisiseos uunivuokaan ja sekoita vielä juustoraaste massaan, jätä kuitenkin vähän juustoa paistoksen päälle. Kaada vuokaan liemet. On tarkoitus, että riisi - ja paistos - kypsyvät uunissa. Tässä vaiheessa gratiinissa kuuluu olla paljon nestettä. Ripottele loput juustosta paistoksen päälle.

Laita uunivuoka 180 asteiseen uuniin ja paista noin 40 minuuttia, tai kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen itseensä ja pinta on kauniin ruskeaa.

Itselle muistutuksena, että mausteita olisi voinut olla enemmänkin eli laitoin vähän säästellen ja varovasti.

Kommentit