Tomaatti-valkosipulisose

Tein viime vuonna tomaattimurskaa, jonka säilöin pakastamlla. Nyt päätin kokeilla säilömistä tölkeissä. Saapa sitten myöhemmin nähdä, miten nämä säilyvät. Vinkki tähän löytyi Facebookista Kasvihuoneviljelijöiden ryhmästä.

Uunivuokaan tomaattia, isommat puolitin ja pienimmät jätin kokonaisiksi. Isompiin tomaatipuolikkaisiin survoin valkosipulin kynsiä runsaasti. Pirskottelin päälle oliiviöljyä. Maustoin vielä suolalla ja mustapippurilla.

Vuoka uuniin 220 asteeseen puoleksi tunniksi. Kun otin vuuan uunista, laitoin lasipurkit uuniin lämpenemään siksi aikaa, kun soseutin tomaatit. 

Pehmenneet tomaatit valkosipuleineen laitoin tehosekoittimeen ja lisäsin tässä vaiheessa joukkoon nipun basilikan lehtiä. Kaadoin sitten soseen lämpimiin lasipurkkeihin piripintaan ja suljin tiivisti kannella. Tarkoitus on, että purkit "umpioituu"

Kommentit