16.10.2009

Appelsiini-valkosuklaakakku

Halusin tehdä äidilleni äitienpäiväkakun ja päädyin kokeilemaan Kinuskissan sivuilta löytämääni herkulliselta vaikuttavaa kakkua.

Ohje oli helppo, ja Kinuskikissan vaihekuvien avulla tyhmempikin osaa tehdä suklaareunuksen. Sitäpaitsi kakku oli tosi hyvää.




Pohja:
200 g dominokeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
200 g veriappelsiinijugurttia
2 appelsiinin kuoriraaste
200 g valkosuklaata
1 dl puristettua appelsiinimehua

Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua

Koristeeksi suklaata.
Hienonna keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon.

Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä päälle keksi-voiseos.

Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijugurtti. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori. Lisää kuoriraaste täytteeseen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Purista appelsiineista mehu. Kuumenna mehusta 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. (Voit käyttää kiilteen tekemisessä aiemmin puristetusta appelsiinimehusta ylijääneen mehun ja täydentää valmiilla tölkkimehulla.) Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.

Suklaareunukseen löytyy ohje Kinuskikissan sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti