16.10.2009

Caipirinhajuustokakku

Tätä kakkua on tullut tehtyä jo useamman kerran. Aiemmin olen jättänyt koristelut pois, mutta nyt päällystin kakun vadelmillaja suklaapursotuksilla.

Ohje on alunperin Santa Marian nettisivuilta nimellä Frozen Caipirinha Cheesecake. Itselläni on harvemmin tuota Philadelphia-juustoa jääkaapissa, mutta maustamatonta tuorejuustoa löytyy, joten käytän yleensä sitä.

Samoin tuo liivatejauhe on minulle outoa, käytän itse aina liivatelehtiä. Tähän kakkuun käytän puolikkaan liivatelehden.




Pohja:
10 digestivekeksiä
50 g voita

Täyte:
1 pussi Caipirinha Drink Mix 50 g
200 g philadelphiajuustoa
3 dl kuohukermaa
3 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ rkl liivatejauhetta
½ dl kylmää vettä

Koristelu:
tuoreet mansikat ja / tai muut hedelmät ja marjat

Murskaa digestivekeksit tehosekoittimella tai huhmareella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurut. Levitä seos irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm), jossa on leivinpaperi pohjalla.

Liota liivatejauhetta kylmässä vedessä kattilassa noin 5 minuuttia. Kuumenna ja liuota liivatejauheseos varovasti liedellä, mutta varo ettei seos kiehu.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään drinkmix, philadelphiajuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää liivateseos hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto.

Levitä täyte vuokaan ja laita cheesecake pakastimeen noin 4 tunniksi. Ota kakku pois pakastimesta noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele hedelmillä ja marjoilla.

1 kommentti:

  1. Tätäkin versiota taitaa olla pakko kokeilla tänä kesänä ;o)

    VastaaPoista