16.10.2009

Lakattoman lakkahillo

Jo vuosia minun on pitänyt testata millaista hilloa syntyy karviaisista ja porkkanasta. Nyt oli tullut taas se aika, kun karviaiset ovat kypsiä ja porkkanat kasvaneet mukaviin mittoihin. Eli ei muuta kuin etsimään ohje, miten hillosokerin avulla tehdään lakattoman lakkahilloa. Netistä se löytyi useammastakin paikasta, ainoa ero oli se, että toisissa ohjeissa oli jätetty tuo vesi pois.







1 1/2 kg porkkanoita
3 l karviaisia
1 dl vettä
1 1/2 kg hillosokeria
Kuori ja raasta porkkanat. Perkaa halutessasi karviaisista kannat, joskaan se ei ole välttämätöntä. Pane ainekset kattilaan veden kera. Keitä seosta noin tunnin verran, kunnes ainekset saa helposti soseutettua vaikkapa sauvasekoittimella. Lisää mukaan hillosokeri ja keitä 10 minuuttia.

Tölkitä hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin, sulje ja säilytä kylmässä. Hillo maistuu ihanalta piiraiden ja kakkujen täytteenä, leivän päällisenä ja lettujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti