16.10.2009

Lisukeleipä

Olin tekemässä perheelle keittoruokaa ja tämä resepti osui silmiini. Päätin sitten kokeilla ohjetta saadakseni tuoretta leipää ruokapöytään.

Ohje on Kotilieden kirjassa "Makuelämyksiä".

Jauhoiksi laitoin suurimmaksi osaksi hiivaleipäjauhoja, loput vehnäjauhoja.




3 dl haaleaa vettä
15 g hiivaa
0,5 tl suolaa
11 - 12 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä tai voita
Liuota hiiva veteen ja lisää suola ja jauhot. Vaivaa taikina joustavaksi ja lisää öljy. Anna taikinan kohota 15-20 minuuttia.

Leivo taikinasta tanko ja jaa se 6 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja painele ne litteiksi levyiksi. Pistele levyt haarukalla.

Kuumenna leivinpelti 250 asteessa. Nosta leivät jauhotetulle pellille. Kypsennä kunnes leivät saavat väriä ja voitele voilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti