16.10.2009

Pastasalaattia ja basilikavinegrettiä

Tällaisen salaatin tein kesällä pihabileissä tarjottavaksi. Ohjeen löysin Maittavat salaatit -kirjasta.




250 g kuivattua fusillipastaa
4 tomaattia
n. 1 dl mustia oliiveja
25 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl vastaraastettua parmesaanijuustoa
tuoreita basilikan lehtiä koristeluun

Vinegretti:
15 g basilikan lehtiä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 rkl parmesaanijuustoraastetta
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja pippuria
Kiehauta kevyesti suolattu vesi suuressa kattilassa. Lisää pasta ja keitä 10-12 minuuttia tai kunnes pasta on sopivaa (al dente). Valuta pasta, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta perusteellisesti uudelleen. Laita pasta suureen kulhoon.

Kuumenna grilliuuni keskilämpöiseksi. Pane basilikan lehdet, valkosipuli, juusto, oliiviöljy ja sitruunamehu monitoimikoneeseen. Suolaa ja pippuroi maun mukaan. Sekoita kunnes lehdet ovat silppuuntuneet ja ainekset yhdistyneet. Voit silputa basilikan lehdet myös käsin ja sekoittaa silpun muihin vinegrettiaineksiin. Kaada vinegretti pastan päälle ja sekoita perusteellisesti.

Lohko tuoreet tomaatit. Poista oliiveista kivet ja leikkaa ne puoliksi. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Laita pinjansiemenet uunipellille ja paahda ne uunissa kullankeltaisiksi.

Sekoita tomaatit sekä oliivit pastaan. Siirrä pasta tarjoiluastiaan ja ripottele parmesaani sekä paahdetut pinjansiemenet päälle. Koristele muutamalla basilikan lehdellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti