16.10.2009

Vadelmabrownies

Olin ottanut talteen hyvältä vaikuttavan brownies-ohjeen Kodin Kuvalehdestä 14/2008. Vihdoin sain toimeksi ja kokeilin ohjetta.

Brownies-kakku oli ensimmäinen leipomani brownies. Senhän kuuluu jäädä sisältä tahmeaksi. Koska en ollut ihan varma paistoajasta, pidin kakkua aavistuksen liian pitkään uunissa. Mutta hyvää se oli, eikä lainkaan kuivaa. Tätä pitää tehdä toistekin.




100 g tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
4 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl vadelmahilloa
Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sulata paloiteltu suklaa voin kanssa kattilassa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä hetki.

Vaahdota sokeri ja munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula-suklaaseos vadelmahillon kanssa muiden aineiden joukkoon.

Kaada taikina irtopohjaiseen voideltuun kakkuvuokaan (20x30 cm). Itse käytin piirakkavuokaa, jonka reunat voitelin ja pohjalle laitoin leivinpaperin. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Saa jäädä sisältä tahmeaksi.

Voit koristella kakun vadelmilla. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä. Makuun sopii vaniljakastike tai jäätelö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti