13.10.2009

Valkosuklaa-daimkakku

Tyttäreni Ella vietti maaliskuussa synttäreitä ja kakku piti tietenkin leipoa. Tämän ohjeen löysin Hellapoliisin sivuilta. Kakun taisi itse asiassa leipoa Ella itse minun vain hiukan auttaessa.




Pohja:
300 g Rainbown tummia täytekeksejä muruina tai muita tummia keksejä
75-100 g margariinia tai voita sulatettuna

Täyte:
2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa daimia murustettuna

Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli.

Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

2 kommenttia:

  1. Kokeilin tota, ja hyi että ku tuli pahaa. Muute iha syötävää mut pohja on aika kauheeeta. Ei nii hyvää ku milt kuullostaaa !

    VastaaPoista
  2. Anu / Anun keittiössä26.2.2010 20.38

    Ihan hyväähän tuo meistä oli, mutta totta tuo pohjakommentti sikäli, että siitä tuli tosi kovaa ja vaikeesti leikattavaa. Itse olen eniten tähän mennessä tykännyt ehkä pohjasta, joka oli appelsiinijuustokakussani, katsopa sitä :D

    VastaaPoista