Paholaisen kakkua

Ostin uuden silikonisen ruusukakkuvuoan ja sitähän piti päästä testaamaan. Kirjastosta lainaamassani kirjassa oli sopivasti kakkuohjeita, joten sieltä vaan piti löytää kakku, jonka ainekset löytyvät kaapeista. Valinnan kohteeksi tuli Paholaisen kakku.

Paholaisen kakkua olin tehnyt aikaisemminkin jollakin ohjeella ja se oli hyvää, sitä oli tämänkin ohjeen mukaan tehty kakku.

Ohje on siis Heli Bergiuksen kirjasta "Suosituimmat kotileivonnaiset". Ohje on puolitoistakertainen.



7,5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1,5 tl kaardemummaa
1,5 tl kanelia
1,5 tl soodaa
1,5 tl suolaa
3/4 dl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
3 dl maitoa / kermaa
150 g voita / margariinia

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kevyesti vatkatut munat ja maito/kerma, lopuksi jäähtynyt voisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (silikonivuokaa ei tarvitse jauhottaa) vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia (minulla ei tuo 60 minuuttia ihan riittänyt). Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Älä päästä kakkua kuivaksi.

Kakku on parempaa seuraavana päivänä tarjoiltuna. Se sopii myös hyvin pakastettavaksi.

Kommentit

  1. Olen nyt 60 vuotias ja lapsuus tuli mieleen kun tein tämän kakun. Olin varmaan alle 10 kun asuimme vuokralla Raisiossa. Vuokra emäntä oli hyvä leipomaan ja teki joka viikonlopuksi pullaa ja kakkua. Maanantaisin koulun jälkeen saatiin me lapset aina teetä ja "tähteet". Ensimmäisen palan jälkeen totesin jo et tuttu maku ja hyvää se oli. Pari päivää jälkeenpäin kun otin kakkua taas, maku oli ns.tasaantunut, tunnistin sen Irja-tädin kakuksi. Leivoin uuden kakun ja parin päivän päästä menin äitini luo kylään kakku mukana. Keitimme kahvit ja nautimme kakusta. Äitini kysyi mistä olin saanut Irjan kaakku reseptin. Vastasin et löysin sen netistä. Kun kotiavustaja tuli tarjoi äitini hänelle kaakkua ja kehui:"ottaa siitä ja maistaa, se on vanhan ystäväni leipomaa. Hän on nykyään oikein kuuluisakin on netissä ja sillain." ET sillain. Herkullinen kakku ja maku paranee vain parissa päivässä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti