22.11.2009

Puutarhurin ohrasalaatti

Teimme koulussa tällä viikolla puutarhurin ohrasalaattia ja se oli sen verran hyvää, että halusin tehdä sitä kotonakin. Vähän piti ohjetta mukailla, kun kaikkia aineita ei kotoa löytynytkään, mutta hyvää tuli silti.

Ohje on viitteellinen, sillä en mittaillut mitään aineita.



Ohrasuurimoita
Vettä
Kasvisfondia

Marinadi:
Rypsiöljyä
Balsamicoviinietikkaa
Sokeria
Suolaa
Pippurisekoitusta

Apetit Puutarhurin sekoitusta
Mozzarella -juustoa
Oliiveja, mustia
Timjamia, mieluummin tuoretta

Kypsennä ohrasuurimot kasvisfondilla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.

Sekoita marinadin ainekset ja lisää ne Puutarhurin sekoitus -vihannesten joukkoon. Anna maustua, tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.

Lisää jäähtyneet ohrasuurimot vihannesten joukkoon, lisää mozzarella paloina, oliviit viipaleina ja runsaasti hienonnettua timjamia (minulla ei ollut tuoretta, joten käytin kuivattua). Sekoita.

Voit lisätä salaatin pinnalle vielä herneenversoja ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. Ihanan kuuloinen salaatti! :)
    Tätä teenkin uuden vuoden juhliin!
    Rauhallista itsenäisyyspäivää! :)

    VastaaPoista