20.12.2009

Keisarisalaattia Jamien tapaan

Seuraavan reseptin löysin joskus aikoinaan netistä "otetaan ensin puoli kiloa voita" -blogista. Vihdoin tuli se päivä, että kokeilin ohjetta ja hyväähän tuosta tuli.




3 broilerin koipireisipalaa
n. 150 g hyvää leipää, esim. ciabatta
2 oksaa tuoretta rosmariinia (käytin kuivattua)
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria myllystä
n. 9 viipaletta savupekonia

Kastike:
1/4 valkosipulin kynsi
2 anjovisfileetä
n. 50 g parmesaniraastetta
1 rkl creme fraichea (käytin smetanaa)
n. ½ sitruunan mehu
oliiviöljyä

2 ruukkua romainesalaattia (mulla oli niin pienet salaatit, että laitoin jatkeeksi ruukkujäävuorisalaattia)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Revi leipä peukalonpään kokoisiksi paloiksi, riivi rosmariinista lehdet ja hienonna.

Laita kananjalat ja leipäpalat vuokaan johon ne mahtuvat napakasti. Ripottele päälle rosmariini, lurauta oliiviöljyä ympäriinsä ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kaikki sekaisin jotta öljyä ja mausteita tarttuu kaikkiin aineksiin. Nosta lopuksi kananpalat päällimmäiseksi, jolloin niistä valuva neste ja rasva maustavat leipäpalat ja saat makoisimmat krutongit. Kypsennä koko hoitoa uunissa n. 45 minuuttia.

Ota vuoka ulos uunista ja levitä pekoniviipaleet kanojen ja leivän päälle. Laita uuniin vielä n. 20 minuutiksi jotta kaikki rapsakoituu mukavasti.

Ota sitten vuoka uunista ja nosta kanat jäähtymään hetkeksi. Jos leipäpalat jäivät pehmeiksi kanojen alla, kannattaakin nostella rapsakat krutongit turvaan ja tyrkätä loput vielä uuniin kuivahtamaan.

Kun kana jäähtyy, tee kastike. Saata anjovikset ja valkosipuli valitsemallasi tyylillä tahnaksi. Jamie ehdottaa morttelia tai Flavour Shakeria. Molemmat toimivat kyllä. Kaavi tahna kulhoon ja sekoita siihen fraiche, parmesan, sitruunamehu ja kolme kertaa niin paljon oliiviöljyä kuin laitoit sitruunamehua. Jos tarvitsee, mausta vielä suolalla ja pippurilla. Kastikkeesta tulee kyllä ilmankin niin raikasta ja hyvää ettei pippuria ja suolaa välttämättä tarvita.

Irrottele kanan lihat ja revi pekonit palasiksi. Huuhtele ja linkoa salaatti. Revi salaatti kulhoon, yhdistä kana, krutongit, pekonit ja kastike ja sekoita kaikki sekaisin. Tarjoa heti (voit vielä vuoleskella pinnalle parmesanlastuja).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti