28.12.2009

Kotijuusto

Joulun ruokapöydässä on ehdottomasti oltava myös kotijuustoa. Oma äitini on mestari tekemään kotijuustoa, hänen juustonsa ovat erityisen haluttuja ja pidettyjä. Itse olen yrittänyt päästä samaan ja toivottavasti omat juustoni ovat joskus samanlaista herkkua kuin hänellä.




3 maitoa
2 piimää
5 kananmunaa
3 tl suolaa

Kuumenna maito kiehuvaksi. Sekoita munat piimän joukkoon. Sekoita piimä-munaseos varovasti kuumaan maitoon, jätä kattila levylle ja katkaise virta. Anna juustomassan erottua kannen alla rauhassa noin 20 minuuttia, älä sekoita.

Kerää juustomassa reikäkauhalla kulhoon. Sekoita massaan suola ja halutessasi muita mausteita, esim. valkosipulia tai yrttejä. Pane juustomassa kostutetulla sideharsolla vuorattuun reiälliseen muottiin tai lävikköön. Laita päälle kevyt paino ja anna valua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa juusto tarjolle.

Hera kannattaa ottaa talteen ja käyttää esim. sämpylätaikinan nesteenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti