19.12.2009

Lohimousse saaristolaisleivällä

Näihin lohimousseohjeisiin olen aina välillä törmännyt netissä surffaillessa. Lopulta päädyin ohjeeseen, joka löytyi Jalanjäljillä-blogista.




100g kylmäsavulohta
1/2 purkkia smetanaa tai ranskankermaa
1/2 purkkia kermaviiliä
1/4 punasipulia
tilliä ja sitruunapippuria

Leikkaa savulohi ja sipuli kuutioiksi veitsellä tai paloittele monitoimikoneella (itse pienensin ne monitoimikoneella). Sekoita keskenään kuutioidut lohet ja sipulit sekä kermaviili ja smetana/raskankerma. Lisää sitruunapippuria ja reippaasti kuivattua tai tuoretta tilliä.

Anna moussen maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mutta mielellään yön yli (meillä ei nyt ehtinyt olla kuin tunnin verran jääkaapissa ennen tarjoilua). Tarjoile leiviltä.

1 kommentti:

  1. Nam!! Aivan upeita herkkuleipiä, nämä sekä näyttävät että kuulostavat täydellisen taivaallisilta :)

    VastaaPoista