28.12.2009

Mätihyytelö

Koulussa tehtiin joulun alla useampiakin kattauksia asiakasryhmille ja sieltä nappasin kotona kokeiltavaksi mätihyytelö-ohjeen.




200 g kirjolohen mätiä
1,25 dl kermaviiliä
sitruunapippuria
1 rkl sitruunamehua
40 g purjosipulia
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
0,4 dl kuivaa valkoviiniä

Jos käytät pakastemätiä, sulata se ja siivilöi siitä neste pois. Sekoita mäti, kermaviili, sitruunamehu ja sitruunapippuri sekä purjosilppu. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Vaahdota kerma.

Kuumenna viini ja sulata puristetut liivatelehdet joukkoon. Älä keitä. Kaada liivateseos kermavaahdon joukkoon kevyesti nostelleen. Lisää seos mätiseoksen joukkoon. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.

Jaa seos kylmällä vedellä huuhdeltuun tai kelmulla vuorattuun astiaan ja peitä kelmulla. Hyydytä kylmässä mieluiten yön yli, mutta ainakin kaksi tuntia.

Jos tarjoat seoksen suoraan annoskulhoista, voit jättää liivatteen pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti