9.12.2009

Piparijuustokakku

Halusin kokeilla Ewelynin piparijuustokakkua. Lähdimme viettämään itsenäisyyspäivää Katinkultaan ja tekaisin tuon kakun mukaan otettavaksi. Hyvää oli, kuten aavistelin. Koristelut vaan menivät plörinäksi, mutta ei niistä sen enempää.



Pohja
250g pipareita
70g voita

Täyte
3dl kermaa vaahdotettuna
200g Danonen piparkakkurahkaa (purkissa ei ollut näin paljon, joten lisäsin maustamatonta tuorejuustoa puuttuvan määrän)
100g maustamatonta tuorejuustoa
100g tummaa suklaata
reilu ruokalusikallinen piparkakkumaustetta
4 liivatetta
0.5dl glögitiivistettä
1dl tomusokeria
muutama piparkakku murustettuna

Murskaa piparkakut ja sekoita sulan voin kanssa. Painele 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka, piparkakkumauste, sokeri sekä piparkakkumurska keskenään. Sulata suklaa ja lisää seokseen. Lisää lopuksi kermavaahto. Purista liivatteista vesi ja liota ne kuumaan glögitiivisteeseen. Valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada vuokaan ja tasoita pinta hytkyttämällä vuokaa kevyesti. Anna hyytyä jääkaapissa, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti