28.1.2010

Appelsiinikakku

Eksyin Siiliparatiisin blogiin ja sieltä löysin kokeilun arvoisen appelsiinikakun reseptin. Ja tämä todellakin on hyvä kakku, suosittelen. Itse päällystin kakun vielä appelsiinimehu-tomusokeri seoksella, jonka keltaista väriä vahvistin keltaisella pastavärillä. Koristeet kaapista löytyneitä marsipaanikukkia.




200g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 appelsiini
1 dl kermaa tai maitoa

Kostuttamiseen; appelsiinimehua

1. Pese ja raasta appelsiini
2. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet ja raastettu appelsiininkuori. Lisää seos taikinaan. Lisää kerma.
4. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun sekä jauhotettuun vuokaan.
5. Paista n.50min. uunin alatasossa 175 asteessa.
6. Kaada/lusikoi appelsiinimehua (n.1dl) kypsän kakun päälle. Anna vetäytyä hetki ja kumoa kakku lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti