12.1.2010

Hedelmäinen possupata

Piti kokeilla jotain uutta ruokaa possun lihasta välillä ja tällaiseen reseptiin sitten päädyin, Kodin kuvalehdestä 19/2009 näyttää olleen. Ei hassumpaa, mutta meidän krantulle perheelle ei oikein maistunut. Tässä tuo nyt kuitenkin, jos joku muu siitä tykkäisi.



500 g possun ulkofilettä (itselläni oli sisäfilettä)
300 g perunoita
2 porkkanaa
1 sipuli
1 paprika (mulla ei ollut, käytin sitten vähän paprikajauhetta mausteena)
1-2 omenaa
10-20 luumua (itse käytin liotettuja kuivattuja luumuja)
1 ruukku timjamia tai persiljaa (käytin kuivattua)
5 dl lihalientä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
yrttisuolaa
rouhittua mustapippuria

Leikka possun filee vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleet voissa tai öljyssä. Sirottele pinnalle vähän suolaa. Nosta syrjään odottamaan.

Kuori kasvikset ja leikkaa suupaloiksi. Ruskista ne samassa padassa kuin possu, kahdessa erässä. Halkaise luumut ja poista kivet. Silppua yrtit.

Laita kaikki ainekset kerroksittain pataan - säästä kuitenkin muutama lihaviipale possupadan pinnalle. Sirottele kerrosten väliin myös hieman yrttisuolaa ja mustapippuria. Sekoita lihaliemi ja tomaattimurska. Kaada ruuan päälle. Laita loput lihaviipaleet päällimäiseksi.

Hauduta ruokaa kannen tai folion alla 175 asteessa uunin alatasolla 2-3 tuntia. Viimeisen tunnin ajaksi voit alentaa uunin lämpötilan 100 asteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti