Rullaleipä

Meinasin nimetä tämän ensin leipärullaksi, mutta oikeestaan tämä on rullaleipä... se kun kootaan kuin kääretorttu ja paistetaan sitten vasta uunissa. Ohjeen näin Annan mehukkaassa keittiössä, olisko ollut joku joulukuun alun jakso nelosella tv:ssä.

No mulla oli lähes kaikki aineet, joten eikun kokeilemaan... Broileria kaivelin pakastimesta ja siinä vaiheessa leipominen muuttui pakastimen sulattamiseksi, olihan ulkona sopivasti 25 astetta pakkasta, joten eikun kantamaan pakasteet pihalle ja pakastimen siivoukseen... Saman tien tajusin, että kannattais varmaan samalla sulattaa ja siivota kakkospakastinkin. Leipominen siirtyi siis iltaan, joten tästä tuli sopivasti iltapalaa.




5 dl lämmintä vettä
1 rkl kuivahiivaa
2 rkl maissijauhoja
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
vajaa dl oliiviöljyä

Täytteeseen:
8 paistettua pekoniviipaletta
7 dl kypsää broileria paloiteltuna (kypsennettäessä dijonsinapilla ja hunajalla voideltua)
vajaa dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
vajaa 5 dl cheddarjuustoa raasteena

Mittaa kuivahiiva, maissijauhot ja hunaja lämpimän veden joukkoon. Lisää suola. Lisää n. puolet vehnäjauhoista. Lisää oliiviöljy ja loput jauhot. Annan ohjeen mukaan jauhojen tarve vaihtelee mm. ilmankosteuden vuoksi, joten en edes mittailut jauhoja, kun lisäilin niitä vielä, mutta tuo 7 dl ei siis riittänyt. Kun taikina tuntui leivottavaksi sopivalta, jätin taikinan kohoamaan.

Kaulitse taikinasta leipävuoan levyinen n. 1.5 cm paksu levy. Levitä päälle pekoniviipaleita. Seuraavaksi levitellään broileripalat, niiden päälle vielä aurinkokuivatut tomaatit ja juusto.

Tässä vaiheessa voin kertoa oman versioni täytteestä:
  1. en mittaillut mitään täytteen aineksia ja nyt kun noita määriä tässä katselin, niin broileria, ja juustoa olisi saanut olla enemmän :)
  2. unohdin pekoniviipaleet uuniin ja ne kärähti tietty karrelle, siis tilalle laitoin palvikinkkuviipaleita
  3. cheddaria kaapista löytyi vain sulatejuustolevyinä, pilkoin siis niitä täytteeseen kaksi kappaletta ja juustoraasteeksi laitoin kaupan valmista pizzajuustoraastetta


Täytteiden levittämisen jälkeen rullaa leipä kääretortun tapaan ja nosta voideltuun leipävuokaan. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.

Paista leipää uunissa 200 asteessa 20 minuuttia, laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä 25 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen anna jäähtyä 15 minuuttia ennen kuin kumoat leivän vuoasta.

Leipää voi syödä lämpimänä tai kylmänä.

Kommentit

  1. Mielenkiintoinen leipäohje ja tekotapa! Kuulostaa erittäin hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Aika hauska tapa tehdä leipää !

    Kiitos sinulle SLY12-kierroksen ihanista paketeista ! Kaikki on olleet mieluisia ja innolla niitä olen aina odottanutkin. Tulen vierailemaan sivuillasi jatkossa, lisäsin sinut blogilistalleni ! KiitosKiitos !

    VastaaPoista

Lähetä kommentti