Sienipiirakka suppilovahveroista

Valtavasta reseptipinostani osui käteeni tämä ohje. Mistähän lie tullut, olisikohan jäänyt käteen Turun Ruokamessuilta. No, tulipa kokeiltua ja on kyllä paras tähän astisista sienipiirakkaohjeista, joita olen kokeillut.




Pohja:
50 g voita
0,3 dl vettä
1 kananmuna
0,5 dl porkkanaraastetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 l suppilovahveroita
2 sipulia
voita
1,5 dl parmesaania
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria

Tee ensin pohja. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sen jälkeen sekoita kaikki aineet yllä mainitussa järjestyksessä tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakka vuokaan ja paista 225 asteessa 5 minuuttia. Tee samalla täyte.

Paista sieniä kunnes neste on haihtunut (itsellä oli pakasteessa jo paistettuja suppilovahveroita). Lisää hienonnettu sipuli ja paista sieni-sipuliseos valmiiksi (itselläni oli vain pieni määrä silputtua punasipulia). Sekoita muut täyteaineet kulhossa. Lisää sieni-sipuliseos juuri ennen paistamista muna-kermaseokseen. Itse lisäsin tässä kohtaa vielä kinkkurouhetta. Tarkista maku ja kaada täyte pohjan päälle. Paista vielä noin 15-20 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt.

Kommentit

  1. Tämän ohjeen kopsasin. Olen ihan sienihullu ja pakastin pursuaa suppilovahveroita. Mukava kokeilla jo jonkun hyväksi havaitsemaa piirakkareseptiä. Hyvän kuulonen tuo pohja. Kiitos vinkistä:o)

    VastaaPoista
  2. Hei,

    tein tällä ohjeella. Pohja on hyvä: maukas ja rapea. Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Kiva, että on kelvannut teille muillekin... pitäisköhän tehdä taas itsekin :)

    VastaaPoista
  4. Heh, googlasin sienipiirakkaa ja osumaksi tuli tämä. Täytyyhän se sitten tädin ohjeella kokeilla, kun googlekin niin sanoo :D

    -Emma

    VastaaPoista
  5. Nami piirakka tuli, erityisesti pohja oli hyvä! Voin suositella muillekin. Muista vaan voidella vuoka, niin ei tartu kiinni niinkuin mulla ;)

    -Elina

    VastaaPoista
  6. Hyvä huomio, Elina. Vuoka kannattaa tosiaan voidella :)

    VastaaPoista
  7. Korvasin osan täytteen sipulista purjolla ja lisäsin joukkoon lihahyytelöä. Täytettä meinasi tulla vähän liikaakin... Hyvää kuitenkin tuli, ja aion hyödyntää tätä reseptiä toistekin syksyn sienisatoon. Minustakin piirakkapohja on mainio.

    -Anne

    VastaaPoista
  8. Voisikohan vehnäjauhon korvata ohrajauholla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole juurikaan käyttänyt ohrajauhoja leivonnassa, mutta saattaisihan tuo tähän sopia oikein hyvinkin. Kokeilemallahan tuo selviää :)

      Poista
    2. Tulipa todella herkullista! Kyllä kelpaa tarjota vieraille :)

      Poista
  9. Suosittelen suppiksien säilömiseen kuivatusta. Maku vain paranee ja ei vie tilaa pakastimessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, joskus on tullut osa suppiksista säilöttyä. Ja juuri sen vuoksi, että pakastin on jo täynnä :)

      Poista
  10. Hei! Kokeilin ohjetta ja pidin kovasti. Kiitos! Laitoin piirakkaan sienien lisäksi puolikkaan keltaisen paprikan: toimii, kannattaa testata.

    Aurinkoista kevättä!

    VastaaPoista
  11. Tein gluteenittomana. Onnistui hyvin��

    VastaaPoista

Lähetä kommentti