Runebergin tortut

Meillä on tehty omat runebergin tortut jo kohta parikymmentä vuotta ja aina tällä samalla ohjeella. Jostakin lehdestä olen ohjeen silloin löytänyt.



200 g voita tai margariinia
200 g sokeria
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
2 dl jauhettuja manteleita (vetäisen yleensä mantelirouheen monitoimikoneella jauheeksi)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tippaa karvasmantelia

Päälle:
vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutetta

Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitelleen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten vähitellen taikinaan. Mausta viimeksi karvasmantelilla, mutta mittaa se ensin lusikkaan ja sekoita vasta sitten taikinaan (voipi muuten lorahtaa ja sitten ei ole enää kivaa).

Nosta kahden lusikan avulla paperivuokiin ja tasoittele vähän. Paina vaikkapa sormella (itse käytin pallomaista marsipaanityökalua) leivoksiin keskelle syvennys ja täytä se vadelmahillolla. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Paistuessa hillo painuu leivoksiin sisälle, joten paistamisen jälkeen lisää vielä hilloa leivosten pinnalle. Pursota vielä sokerikuorrutuksella rengas hillosilmien ympärille. Ja sitten voikin alkaa herkuttelun .

Kommentit

  1. Minulla on se lapsuuden herkku-Runebergin torttu ohje hukassa. Monta oon jo kokeillu, eikä mikään ole miellyttänyt. Testaiskohan tätä ensi vuonna? ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti