4.2.2010

Valkosuklaa-limekakku

Valion uuden kausituotteen, valkosuklaa-limerahkapurkin etiketin taustalla on tämä ohje, joten sitähän piti juustokakkujen ystävänä kokeilla. Nami, että oli hyvää.

Tyttäreni Laura hoiteli koristelun, kun itse olin väsyksissä työpäivän jälkeen. Päällä on siis valkosuklaarouhetta ja kaapista löytyneitä vihreitä pieniä marsipaanikukkia.


Pohja:
150 g Digestive-keksjä
75 g voita sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (á 200 g) Valion valkosuklaa-limerahkaa
2 rkl sokeria
1-2 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi.

Leikkaa leivinpareista irtopohjavuokaan (22-24 cm) pohjan kokoinen pala. Sekoita pieneksi rouheeksi murennetut keksit ja voisula. Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja lisää rahka. Liuota puristetut liivalehdet kiehuvaan vesitilkaan. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana sekoittaen.

Kaada täyte muruseoksen päälle. Tasoita. Hyydytä jääkaapissa vähintään 5 tuntia. Irrota kakku tarjolle ja koristele.

5 kommenttia:

  1. Tätähän täytyy testata, kuulostaa ainakin namilta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos paketista.Se saapui tänään<3

    VastaaPoista
  3. Näyttää herkulliselta ja varmasti ihanan raikasta herkkua, nam!

    VastaaPoista
  4. "joten sitähän piti juustokakkujen ystävänä kokeilla"

    Ja missähän se juusto on? ;) Ihmeellistä tämä juustokakku-sanan väärinkäyttö.

    VastaaPoista
  5. Hyvä huomio, sinä anonyymi. Juustokakku-sanaa tulee yleisestikin käytettyä lähes kaikista hyydytettävistä kakuista ;)

    VastaaPoista